Kuchynské obklady a dlažby – Ako ich farebne zladiť s nábytkom?

Kuchyňa je jednou z najdôležitejších miestností v obytnom dome. Je to miesto, kde väčšina členov domácnosti trávi svoj čas, napríklad prípravou jedál alebo konverzáciou pri káve. Chcete si zariadiť modernú kuchyňu, ale neviete, ako vybrať farbu obkladov pre kuchynský nábytok?

V predošlom článku sme si rozobrali aké obklady vybrať na parapetné dosky. V tomto článku sme pre vás pripravili niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu posúdiť, aké obklady pre váš kuchynský nábytok budú najlepšie. Pre náročných odporúčame aj veľkoformátové sintre Paradyz, ktoré majú oveľa širšie využitie ako tradičné keramické obkladačky.

Obkladačky v kuchyni – pred alebo po nábytku?

Vo fáze plánovania rekonštrukcie kuchyne alebo zariaďovania interiéru sa vždy oplatí overiť, aké sú možnosti technickej inštalácie vybraných obkladov alebo veľkoformátových sintrov. Niektoré tímy uprednostňujú inštaláciu obkladov medzi nábytkom v kuchyni ešte pred konečnou inštaláciou zariadenia. Ide o problematický prístup, ktorý môže generovať dodatočné náklady, napríklad ak sa ukáže, že vymeraný priestor sa nezhoduje s priestorom, ktorý zaberá umiestnený kuchynský nábytok.

Oveľa výhodnejšie bude inštalovať obklady medzi kuchynský nábytok až po inštalácii korpusov skriniek a dekoratívnych prvkov. Vďaka tomu môžete presne posúdiť, kde by sa mali inštalovať keramické obklady alebo veľkoformátové sintre – a tie sú narezané na presný rozmer.

Ako zladiť farbu obkladačiek s kuchynským nábytkom? Niekoľko praktických rád

Prvým krokom je určiť hlavný štýl úpravy miestnosti. Môžete sa rozhodnúť pre moderný a minimalistický alebo klasický. Čoraz častejšou kombináciou je aj industriálny štýl s nádychom glamouru. Na začiatok si určte, ako bude vyzerať váš kuchynský nábytok.

Čierne nábytkové fronty – pre takýto kuchynský nábytok je vhodné zvoliť obklady rovnako tmavých farieb. Táto kombinácia vám umožní vytvoriť ucelené, moderné usporiadanie. Alternatívnou možnosťou sú odtiene sivej, bielej alebo béžovej farby, ktoré dokonale kontrastujú s tmavými nábytkovými čelami.

Biele nábytkové fronty – obklady pod kuchynským nábytkom by mali ladiť s elegantnou bielou farbou. Tu budú dobrou voľbou odtiene sivej alebo mramorové vzory. Takto vytvoríte interiér s nadčasovou estetikou, ktorý zapadá do trendov modernosti a minimalizmu.

Ružové nábytkové fronty – ide o pomerne nezvyčajnú farbu pre fronty kuchynského nábytku. V typicky ženskom byte môžete skombinovať ružové fronty a tmavosivé obklady medzi nábytkom v kuchyni. Garantujeme vám, že takáto kombinácia bude dokonca vyžarovať eleganciu.

Keď si vyberiete keramické obklady Paradyz, získate obrovský výber dostupných produktov. To znamená, že obkladačky pod a medzi kuchynským nábytkom môžete bez najmenších problémov zladiť s farbou čiel.

Nábytkové čelá z veľkoformátových sintrov – zaujímavý nápad pre ucelenú kuchyňu!

Kremenné sintre alebo veľkoformátové sintre sú povrchovým materiálom, ktorý sa používa na rôzne povrchy. Môžete ich použiť nielen namiesto veľkoplošných obkladov medzi nábytkom v kuchyni, ale dokonca aj ako nábytkové fronty. Kremenné sintre sa dajú použiť aj na výrobu:

  • pracovnej dosky
  • obklady stien
  • drezov

Tento prírodný materiál ponúka nekonečné možnosti pre dizajn kuchynského priestoru. Ak chcete vytvoriť štýlovo ucelenú miestnosť a navyše si byť istí, že údržba nábytku a pracovných dosiek bude čistým potešením – určite použite veľkoformátové sintre Paradyz.

Namiesto dlaždíc na kuchynský nábytok sú sintre trvanlivé, odolné voči poškodeniu a majú rôzne triedy protišmykovosti, preto minimalizujú riziko pošmyknutia členov domácnosti. Inštaláciou sintrov na čelá nábytku môžete použiť rovnaký materiál ako na pracovnú dosku, drez a podlahu.

Takto bude celá kuchyňa v jednotnom, konzistentnom dizajne vybranom zo širokej ponuky veľkoformátových sintrov Paradyz. Sintery sú celofarebné, majú rôzne farby a grafiku a ich formáty sa pohybujú až do 160 x 320 cm.

 

 

Prevzaté z Paradyz.pl


Kuchyňské obklady a dlažba – Jak sladit jejich barvu s nábytkem? Kuchynské obklady a dlažby – Ako ich farebne zladiť s nábytkom?