Očarujúca kúpeľňa – Ako ju zariadiť? Praktický sprievodca

Nádherné a luxusné, plné lesku a pôvabu. Štýlová glamour kúpeľňa v sebe spája rôzne trendy a nadobúda vzhľad klasických, palácových, ale aj moderných interiérov.

Pri plánovaní dizajnu glamour kúpeľne je dôležité dodržať niekoľko základných pravidiel a šikovne upraviť všetky detaily, aby sa zachoval jej odvážny, originálny a jedinečný charakter.

 

foto

Nápadné zrkadlo

Ústredným bodom kúpeľne by malo byť zrkadlo, najlepšie v retro štýle, zarámované vo výraznom striebornom, zlatom alebo jednoducho čiernom ráme. Samozrejme, výber zrkadla v retro štýle nie je jediný vhodný – môžeme sa rozhodnúť aj pre niečo moderné v tvare.

Nech už sa rozhodneme pre ktorúkoľvek možnosť, jedno je isté… zrkadlo do kúpeľne musí pútať pozornosť!

Trblietavé steny

Dekoratívne obklady stien a podlahy dokonale dopĺňajú glamour dizajn kúpeľne. Vyberte si obkladačky s výrazným ornamentálnym vzorom alebo elegantnou potlačou (najlepšie v striebornej alebo zlatej farbe).

Obkladačky však nie sú všetko a tu sa oplatí myslieť na ďalšie dekoratívne prvky, ktoré budú zdobiť steny. Elegantná lesklá mozaika alebo ozdobné lišty ešte viac zdôraznia originálny, elegantný charakter glamour kúpeľne.

foto

snímka

Všetko s mierou

Glamour kúpeľni dominujú výrazné, živé farby. Najčastejšie sa používa zlatá, strieborná, čierna alebo iné intenzívne farby. Štýl glamour sa vyznačuje aj používaním prekvapivých a kontrastných kombinácií.

Nie je však ťažké to prehnať a medzi eleganciou a gýčom je len tenká hranica. Ak sa však budete riadiť niekoľkými základnými radami alebo požiadate o pomoc dizajnéra, môžete vo svojej kúpeľni dosiahnuť sofistikovaný glamour efekt.

foto

snímka